miercuri, 13 iulie 2016

Exercițiu I.S.U.


ISU - FRR - SSAvC

Astăzi 13.07.2016 a avut loc un interesant exercițiu pentru testarea capacității de reacție al radioamatorilor in cazul situațiilor de urgentă, ce a implicat colaborarea și acțiunea comună a trei instituții:

  1. F.R.R. - Federația Română de Radioamatorism
  2. I.S.U. - Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova
  3. S.S.Av.C. - Școala Superioară de Aviație Civilă
Exerciţiul a avut două componente, una de US unde pe frecvenţa de urgenţă de 3700 Khz staţia YO3KAA operând de la YO3KPA a realizat legături radio cu radioamatori de pe tot cuprinsul ţării, și una de UUS unde trei radioamatori aflați la bordul unui avion Cessna 172S au lucrat în Aerian Mobil cu HAM-ii aflați la sol in 145.225 Mhz pe parcursul itinerariului de zbor.

YR-MDN foto Sorin Petculescu

Cei trei operatori Aerian Mobil au fost:
  • YO3HOT / AM - Adrian Totu   pilotul aparatului
  • YO9BPX / AM - Mihai Malanca 
  • YO9HAR / AM - Mihai Marius 
Aparatul de zbor a transmis permanent coordonatele de zbor cu ajutorul unei stații APRS astfel încât doritorii au putut urmări traseul pe hartă în timp real.

Traseul
Strejnic – Băicoi – Câmpina – Comarnic – Câmpina – Pucioasa – Târgoviște – Titu – Bolintin Vale - Clinceni – Jilava – Fundulea – Urziceni – Buzău – Mizil – Vălenii de Munte – Băicoi – Ploiești sud – Strejnic.

Traseul de zbor

Acțiunea a fost o reușită vremea fiind favorabilă, și în special datorită numărului foarte mare de stații prezente, apariția unora fiind o adevărată surpriză. Deasemeni pe parcurs s-a realizat conexiunea între frecvența de lucru și rețeaua RO-link permițând participarea la exercițiu a celor aflați la distanțe mari. chiar din străinătate.



# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #