luni, 25 iulie 2016

Donald Trump


Donald Trump - Lege și ordine

Fie că va câștiga, fie că nu va câștiga alegerile prezidențiale, Donald Trump rămâne în istorie prin radicalismul ideilor sale. Discursul său din seara zilei de 21 iulie de la Convenția Națională Republicană, care l-a desemnat candidatul Partidului Republican la funcția de președinte al SUA, a fost ca o explozie atomică. El și-a concentrat aici ideile expuse în varii ocazii ale campaniei parțiale, stârnind uimire cu fiecare frază. Nu cunosc dacă în istoria campaniilor electorale a mai exista un asemenea candidat, dar Trump îi reprezintă pe toți aceia care exprimă o atitudine naționalistă. În țara libertății totale, a democrației fără opreliști, un om apară valorile naționale, apară națiunea americană, pe care o consideră azi în pericol, datorită înțelegerii greșite, crede el, a democrației și a libertății, care le-a dat tuturor popoarelor, tuturor imigranților drepturi egale. A atacat dur acest curs al istoriei și a pledat pentru o Americă a americanilor, pentru o Americă a oamenilor bogați, pentru o Americă puternică, situată din nou, fără drept de competiție, în fruntea tuturor statelor lumii.


Calea pe care o oferă el este Law and Order, lege și ordine. El a spus: “Eu sunt candidatul Legii și Ordinii la președinția Statelor Unite”. A încurajat să se scandeze nu Trump, ci U S A! Totul a fost foarte grav în discursul lui Trump. Cine ucide un American, devine dușmanul de moarte al Americii. Dacă un american ucide alt american, va fi condamant la moarte. Imigranții ilegali, circa 10 milioane, vor fi expulzați imediat din America. Negrii se ucid între ei fiindcă nu au de lucru, șomajul trebuie să dispară dacă posturile nu vom mai fi ocupate de străini. Problema teroriștilor va fi rezolvată în 24 de ore prin distrugerea surselor lor de existență, rafinăriile de petrol. America nu va mai permite să-i treacă granițele și să se stabilească aici decât oamenilor de valoare, personalităților lumii, celor care au ceva valoros de oferit, nu va mai aduna gunoaiele celorlalte națiuni, nu va mai deveni coșul de gunoi al planetei, mama bună a popoarelor. Fiecare american trebuie să fie în stare să-și plătească doctorul. “Obamacare” va fi desființată. Toate contractele cu țările lumii vor fi refăcute, reviziute. America trabuie să producă, să fie cel mai mare producător al planetei. Nu va mai accepta să producă alții pentru ea, precum se întâmplă azi, când China, de exemplu, produce pentru ea toate mărfurile și banii ajung, normal, la producător. A vorbit despre povara fiscală, despre rolul poliției, despre rolul femeii, al familiei, despre șomaj, dar mai ales despre muncă. O revoluție totală, radicală, trebuie să se petreacă în toate sectoarele.

Discursul de la Conventia Republicana

Trump a înmărmurit lumea. El apără imperialismul naționalist american. Căderea Americii pe panta unei democrații de tip românesc, să spunem, îi repugnă. Să ne amintim ce a spus și senatorul John McCain: “Nu suntem România”. America nu trebuie să fie o țară în care fiecare face ce vrea, în care nu se respectă legile, o țară fără ordine, o țară în care primul ministru e dovedit ca plagiator și furtul lui nu este sancționat, o țară în care președintele vinde flota, vinde țara, retrocedează în prostie averea ei, dar nu i se întâmplă nimic, dimpotrivă, e adulat, își face partid și revine cu și mai mare curaj să conducă o populație confuză, lașă, fără orientare, gata de orice compromis. Această extremă a democrației înseamnă haos, o cădere totală a omului, a valorilor.
Dimpotrivă, Trump oferă o stachetă pe care numai America o poate realiza. Și chiar dacă Hillary Clinton va veni cu contraargumente puternice, precum adevărul că America este țara imigranților, și va propune soluțiile ei la problemele mari cu care se confruntă lumea și America, ea va trebui să țină seama și de punctul de vedere al unui om ca Trump, care este punctul de vedere a cel puțin 50 la sută dintre americani. Deși discursul lui Trump pare mai potrivit pentru o țară desfigurată de xenomanie și naționalism, ca România, totuși, din confruntarea care se anunță (deja Hillary și-a ales vicepreședintele, un misionar catolic, ceea ce înseamnă o mare ușă deschisă creștinismului) se prefigurează o Americă nouă, respectiv o nouă lume. Evident că planeta este scăpată de sub control. Se vede acest lucru prin șubrezenia Franței, a Uniunii Europene, prin rebeliunea Angliei, prin lanțul de atentate, prin toate focarele de criză ale lumii. Dacă omenirea nu intră pe poarta Legii și Ordinii se va degrada treptat și se va prăbuși. Va fi o împărăție fără rege, fără armată, fără biserică, fără nici un fel de ierarhie. Va fi o lume a bandiților, a celor fără căpătâi. O Kali Yuga dystopică, post-apocaliptică.

.........................................................................

" E timpul ca oamenii luminați ai pleantei să înțeleagă unde se află azi omenirea și încotro trebuie să fie ea condusă. "

  • Grid Modorcea - Corespondenţă de la New York
  • Sursa - Napoca News

  •