sâmbătă, 10 mai 2014

G'MIC

G'MIC GIMP plugin

GIMP este un program grafic excelent, cu funcții și posibilități deosebite, însă destul de dur pentru începători. Programul este pentru grafică profesionistă și necesită un studiu avansat și periodic foarte bun pentru cei ce se ocupă permanent de așa ceva. Pentru prelucrări ocazionale de imagini de obicei se folosesc programe simple, fără opțiuni deosebite. Se pot face și prelucrări profesionale de către amatori datorită faptului că utilizatorii de vârf ai programului au creat pentru el diverse scripturi și plugin-uri cu ajutorul cărora se poate lucra cam orice asupra unei imagini din câteva clicuri fără a necesita cunoștiințe avansate.

Descărcați plugin-ul de pe pagina acestuia:

Dezarhivați fișierul în home - directoare ascunse ./home/user/.gimp x.x/plugins/gmic_gimp

Porniți programul și deschideți o imagine oarecare, apoi mergeți în Meniu, Filters și aici găsiți G'MIC.  Posibilitățile de utilizare sunt enorme și în continuă dezvoltare. Deja are valabile 647 de filtre, de la Decor, Artistic, Render etc pâna la obținerea de imagini 3D - Anaglyph.

Tot ce aveți de făcut este să vă jucați cu filtrele din listă, unealta deține și funcția de Preview iar fiecare filtru permite ajustări de finețe.