duminică, 23 martie 2014

Tutorial "Enigma"


Tutorial "Enigma"

Pentru că mulți amici mă tot întreabă cum pot utiliza programele de simulare a mașinii de criptat Enigma, am să pun câteva link-uri utile și explicative pentru criptare, trimitere și decriptare mesaje.

Softul de simulare

În primul rând trebuie să descărcați unul din programele de simulare existente:
Există de asemenea foarte multe simulatoare online destul de intuitive și ușor de folosit, însă cred că cel mai realistic simulator este cel al amicului Dirk Rijmenants. După instalarea programului mergeți la următoarea adresa - Enigmaworldcodegroup Aici urmăriți pașii indicați. Este foarte important ca softul odată instalat sa-l butonați în exces pâna vă obișnuiți cu el și mai ales cu setările, în ordinea indicată:
  • alegerea tipului mașinii
  • alegerea rotoarelor și setarea acestora
  • conectarea ștecherelor
- Adjust Enigma settings Tipăriți pe file instrucțiunile, sunt mai ușor de folosit. Citiți apoi setările adiționale unde cea mai importantă funcție este cea de Autotyping. Atenție: setările cât și felul prelucrării mesajelor este diferit între cele două tipuri de bază; Wermacht și Kriegsmarine.


Video tutorial realizat de profesorul Tom Perera

Apoi urmați în ordine cei trei pași:
pentru marina de război există o pagină separată cu setările mașinii
Pagina este realizată de Bruce Culp - N7CLH, iar în cazul țn care aveți nelămuriri sau diverse întrebări există și un Forum unde vă puteți înscrie.
Și ca supliment soft de simulare pentru Bomba: