duminică, 3 aprilie 2016

Black Arch


Black Arch Linux

BlackArch Linux este o distribuție bazată pe Arch Linux destinată hackerilor, cercetătorilor de securitate și testelor de penetrare a serverelor, rețelelor și altor sisteme. Este practic un extra repository pentru Arch Linux ce conține 1409 programe specializate.


Este un proiect relativ nou și distribuția  poate fi rulată live și deasemeni instalată. Conține un mare număr de managere de ferestre, puteți opta pentru oricare, însă rulând în sistem live recomand unul minimal și rapid. Puteți descărca variante pentru 32 biți cât și pentru 64 briți atât full size la 4,5 Gb cât și varianta NetInstall la doar 370 Mb. Personal l+am testat scriind o imagine full pe un stick USB de 12 Gb și ce m-a impresionat în primul rând a fost viteza cu care răspunde la comenzi.



Există deasemeni și un ghid de utilizare în format PDF destul de bine conceput.
Pentru cei ce folosec deja o distribuție Arch pot folosi doar depozitul de soft suplimentar fără a mai instala tot sistemul urmând instrucțiunile din pagină. Se poate compila sistemul din surse folosind proiectul de la Github. În funcție de preferințe urmați pas cu pas instrucțiunile și nu aveși ce greși.
Se poate de altfel urmări actualizările de pe blogul distribuţiei sau aderând la comunitatea acesteia.
Și dacă vreți să vedeți detaliat cam despre ce e vorba iată și lista completă a programelor din repository:

..............................................................................