vineri, 15 aprilie 2016

ARISS SSTV


ARISS - SSTV

Datorită programului ARISS a devenit deja o obișnuință ca în fiecare an cu ocazia comemorării unor evenimente ce țin de istoria spațială, de la bordul ISS să aibă loc diferite evenimente legate de comunitatea radioamatorilor iar unul din cele mai frumoase este transmisia de imagini în modul SSTV.


Și în acest an cu ocazia comemorării pe 12 aprilie a 55 de ani de la prima ieșire a unui om în spațiu, a lui Yuri Gagarin pe 12 aprilie 1961, au avut loc. pe parcursul unei săptămâni întregi alături de alte evenimente transmisii de imagini SSTV. Pentru emisie s-a folosit modul PD180, un mod mai puțin afectat de efectul Doppler ce permite transmisia de imagini la o calitate acceptabilă la nivel de amator.


Pentru a recepționa ISS aveți nevoie de un simplu receptor pe frecvența de 145.800 Mhz, o antenă simplă, chiar un simplu GP sau Vertical, iar pentru imagini sau semnale digitale un calculator sau telefon tip Smart Phone cu programele adecvate. Practic oricine poate recepționa stația spațială. e nevoie doar de ceva cunoștințe și echipament minimal însă deși internetul este plin de tutoriale este de preferat să contactați un radioamator.




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~