joi, 30 iulie 2015

Soros


Păpușarul Soros

George Soros (György Schwartz) este un economist, om de afaceri miliardar american originar din Ungaria.

“ Lumea are nevoie de o nouă ordine mondială și vă avertizez că urmează o perioadă de puternică dezordine în întreaga lume. “

George Soros – cuvântare la  Forumul Economic de la Davos , Elveția, la  27 ianuarie 1995.George Soros (György Schwartz , n. 12 august 1930 la Budapesta in Ungaria) , este un om de afaceri miliardar evreu  american originar din Ungaria, speculator, investitor, activist politic , presedinte al organizatiilor Soros Fund Management si Open Society Institute, membru Board of Directors  COUNCIL ON FOREIGN RELATIONS ( CFR ).
A fost un sprijinitor al  miscarilor  anticomuniste „Solidaritatea” din Polonia si al Cartei 77 in Cehoslovacia si  finantator al „revolutiilor portocalii „. Este un adept al  liberalizării drogurilor si al sinuciderii asistate medical . Este participant la intrunirile Bilderberg Group  si membru  in conducerea organizatiei Human Rights Watch
În iunie 2009, valorile deținute de Soros Fund Management erau estimate la 4,2 miliarde de dolari. Soros a devenit celebru după ce, în anul 1992  a făcut un profit de un miliard opt sute de milioane de dolari  mizând la bursa  pe deprecierea lirei sterline. Ulterior, autoritățile britanice au fost nevoite să scoată lira din mecanismul de schimb valutar al Uniunii Europene.
La inceputul anilor ’80, George Soros a inceput sa finanteze gruparile de rezistenta, precum si persoanele aflate in dizgratia regimurilor comuniste din Europa de Est, prin “Open Society” (“Societatea Deschisa”) sustinut financiar de “Soros Fund Management  In URSS l-a cunoscut si a devenit mentorul lui Mihail Gorbaciov . Numerosi tineri sovietici au luat calea burselor sale si au ajuns in Occident.
Dupa ce a cheltuit 250 de milioane de dolari pentru “transformarea educatiei si economiei ruse”, a mai investit 100 de milioane de dolari pentru a crea in Rusia “International Science Foundation”.I-a creat o fundatie lui Gorbaciov, cu sediul in SUA.,dar si lui Dalai Lama, la Presidio (California). n 1992 a fondat – la Budapesta“Central European University”, care formeaza cadre selectionate din intreaga Europa de Est si fosta URSS. Inclusiv din Romania. In China adeptii sai au fondat “Fund for the Reform and Opening China”, ei fiind si organizatorii mitingului-maraton din Piata Tien-An Men. A publicat in 1988 cartea „Criza capitalismului internațional”. Oficial, a infiintat la Bucuresti, in 1990, fundatia care ii purta numele: “Fundatia Soros”. Ulterior, numele a fost schimbat: “Fundatia pentru o Societate Deschisa” (FSD).  A fost printre primele ONG-uri infiintate in Romania. In realitate, era vorba de o adevarata retea: “Soros Open Network Romania” (Reteaua Deschisa Soros din Romania). In cadrul acestei retele functioneaza o mare varietate de organizatii, asociatii, institutii, cluburi etc.

Sursa - " Cer și pământ românesc "
Ce nu prea se știe:

- A susținut și finanțat crearea unui stat autonom țigănesc în sud vestul României - zona Oltenia, Mehedinți și o parte din Banat proiect pe moment eșuat din varii motive, sau cu o prioritate redusă.
- Prin ONG-urile subordonate este în mod paradoxal în spatele manifestărilor Anti Roșia Montană din 2013.

............................................................