Jaf în păduri
De un sfert de veac, pădurile României sunt măcelărite fără milă noi fiind martorii celui mai mare dezastru ecologic din istoria țării. Mare parte din lemnul care se taie din România pleacă la export. Iar cifrele sunt incredibile. Peste 17 milioane de metri cubi s-au tăiat anul trecut legal, iar dintre acestea aproape 10 milioane din pădurile statului. Nimeni nu știe până acum cât s-a tăiat ilegal in 2013. Asta pentru că silvicultorii nu vor să afle aceste informații. Jaful s-a făcut legal cu implicarea și complicitatea politicienilor, poliției, autorităților locale și silvice, practic a tuturor celor ce ar fi trebuit să gestioneze și protejeze fondul silvic.
Bogdan Diaconu, preşedintele Partidului România Unită, o formaţiune naţionalistă în curs de constituire, a depus la Camera Deputaților un proiect de lege privind protejarea pădurilor prin interzicerea exportului de orice fel de masă lemnoasă în formă brută de pe teritoriul României.
“Proiectul de lege prevede și pedeapsa cu închisoarea de la 5 la 10 ani pentru încălcarea acestei interdicții, precum și recuperarea prejudiciului. Această măsură dură este necesară pentru stoparea defrișărilor motivate de exporturile masive de masă lemnoasă în stare brută care au dus la un adevărat dezastru ecologic în țara noastră”, susţine deputatul Bogdan Diaconu prin intermediul unei declaraţii de presă.
“Interzicând exportul de masă lemnoasă în stare brută este rezolvată cauza inițială a defrișărilor, pentru că în lipsa posibilității de a exporta, tăierile de păduri, legale în mod incorect la această oră sau ilegale de-a dreptul, vor încetini drastic. Această lege nu atacă însă industria prelucrării lemnului din România, existând posibilitatea ca orice companie să exporte în afara țării produse prelucrate, finite, din masa lemnoasă, aducând astfel plusvaloare economiei naționale, spre deosebire de exportul de masă lemnoasă în stare brută care seacă de resurse pădurile țării fără să aducă beneficii majore”, a mai spus liderul PRU.
Practic o astfel de lege ar stopa masiv defrișările și ar fi un impuls pentru dezvoltarea iindustriilor locale, fabrici de mobilă, materiale de construcții etc. Defapt ar trebui o lege similară și pentru interzicerea exportului de fier vechi și metale neferoase, și în general a oricărui tip de materie primă. Am avea un reviriment economic și social de proporții nemai ținând seama și de impactul de mediu.
Ideea este că trebuie să se termine odată. Dacă am fi fost ocupați militar de cei mai mari dușmani ai noștri, aceștia nu ar fi avut curajul să facă jaful și distrugerea de care au fost capabili nenorociții ce ne conduc de 25 de ani încoace.