duminică, 12 februarie 2017

Omul defect


Condiția de om

" atunci când Dumnezeu vrea să te piardă, prima dată îți ia mințile "

Asist cu stupefacție de ceva timp la dezbinarea și polarizarea societății românești. Cauza nu este de natură politică cum s-ar putea crede la prima vedere, ci infracțională. La pârghiile puterii s-au instalat în urma alegerilor de anul trecut, păcălind o lume întreagă, o bandă de mafioți capabili de a distruge fără remușcări țara pentru interesele personale. Indiferent de culoarea politică, indivizii în cauză au multe puncte comune. Buni actori, grobieni, nesimțiți până la extrem, hoți, lipsiți total de orice sentiment național și simț al moralei, atei convinși, sau mai degrabă falși credincioși, își trag cruci ample și țin discursuri populiste lacrimogene pentru a impresiona masele de proști ( într-o oarecare măsură chiar reușesc ) și dominați de un tupeu direct proporțional cu răutatea. De fapt ceea ce-i scoate în evidență este tocmai acest tupeu specific infractorilor. Ajunși la putere imediat în anii 90 pe structura fostului P.C.R. și a preaputernicei securități, aceștia sunt urmașii fizici sau ideologici ai vechiului partid comunist și nomenclaturii instalată la putere imediat după război de către armata roșie. Cu averi imense făcute din furtul banului public şi al jafului resurselor naționale ce le-a dat dea lungul timpului aere aristocratice, prin atitudine și comportament mulți dintre ei au ajuns în ultimii ani în vizorul justiției, câțiva fiind chiar încarcerați. Aceşti tipi pot fi asemuiți cu un grup de șobolani şi nu mai e nici o surpriză faptul că fac şi dau legi pe ascuns, noaptea cu scopul foarte clar de a scăpa de mâna legii.


8 .." să nu furi "
Așa că nu e de mirare că încă de la începutul mandatului au încercat să treacă pe ascuns două legi, una pentru grațierea hoților și scoaterea lor din pușcării, iar alta pentru legalizarea hoției. Tentativă care cum e și firesc a scos în stradă o mare de oameni, absolut toți sătui să li se mai bage mâna în buzunar. Cum să fie normal ca să muncești chiar 10 - 12 ore zilnic pentru un nivel de trai sub mediocru, iar acești indivizi sfidându-te să legalizeze furtul în interes propriu al taxelor și impozitelor pe care le plătești. Este practic tentativa de a elimina a 8-a poruncă a Decalogului, cod de legi ce încă mai stă la baza tuturor codurilor penale, morale, de conviețuire și a constituțiilor tuturor statelor lumii indiferent de forma lor de organizare și de tipul reprezentativ al populației.
Ceea ce nu înțeleg și lucrul la care pe moment nu-i pot găsi nici o explicație este cum poate exista cineva din marea masă a celor furați care să-i apere sau care pot fi de acord cu legalizarea hoției. Adică cât de jos poți ajunge pe scara umană ca să poți să susții și să fii de acord cu o lege împotriva lui Dumnezeu? Cei ce fac așa ceva nu pot fi decât oameni defecți, oameni cu suflete stricate care au eșuat în condiția lor de om. Din păcate văd că sunt destul de mulți dar mult mai multi sunt cei " călduți ", lașii de serviciu foarte vocali în cercuri restrânse dar total tăcuți în rest și care fac ceea ce au făcut toată viața lor: ABSOLUT NIMIC! De parcă nu era destul, de acum înainte indiferent de evenimente, trebuie ca societatea civilă,  reprezentată în mod special  de acei tineri dezmățați care muncesc pe brânci în țară sau în afara ei ca să adauge plus la buget și să vă plătească salariile și pensiile mizere, să stea permanent în alertă pentru a nu mai permite altă deviere gravă de la normalitate. Sunt tare curios ce va urma - 6..." să nu ucizi " ?
.................................

Recent un cutremur mic, de vreo 5 grade pe Richter a zguduit țara. O prietenă din București mi-a spus că din cauza lui a avut probleme cu inima, palpitații cardiace suficiente cât să o trimită la spital. Nu știu ce mi-a venit și i-am spus că poate ăsta e și scopul lor: să ne aducă aminte din când în când că mai avem inimi.


dragi prieteni, - 73! și ochii pe ei!