vineri, 8 ianuarie 2016

Sunt sătul


 „Am 74 de ani şi sunt sătul”
                                                                        Bill Cosby

 Am 74 de ani. Am lucrat din greu de la 17 ani, în afară de o scurtă perioadă de timp, în anii ’50, când am fost în armată. În afară de perioadele când am fost bolnav, am lucrat 50 de ore pe  săptămână şi nu  mi-am luat concedii de boală timp de 40 de ani. Am reuşit să câştig  salarii rezonabile, dar n-am avut moşteniri şi prin urmare a trebuit să  lucrez ca să ajung la ceea ce am acum. Având în vedere ce se întâmplă în   economie, pensionarea mea se pare că a fost o idee proastă şi sunt sătul.


Foarte sătul. Sunt sătul să mi se tot spună că trebuie să „ajut financiar” persoanele   care nu au etica muncii pe care o urmez eu. Sunt sătul să mi se tot spună   că Guvernul va lua din banii pe care îi câştig - prin forţă, dacă e   necesar - şi îi va da oamenilor prea leneşi ca să câştige bani.
Sunt sătul să mi se tot spună că Islamul e „Religia Păcii” când în fiecare  zi pot citi zeci de relatări cu musulmani care îşi omoară surorile,  soţiile şi fiicele pentru „onoarea” familiei; sau despre musulmani care   manifestează violent pentru cea mai mică ofensă; sau despre musulmani care   omoară creştini şi evrei fiindcă nu-s „credincioşi adevăraţi”; sau despre   musulmani care ard şcolile de fete; sau despre musulmani care omoară cu   pietre victimele violurilor, pe care le consideră „adultere”; sau despre   musulmanii care le taie fetiţelor mici clitorisul şi labiile vaginului;   toate
acestea în numele lui Allah, fiindcă Koranul şi Legea Islamică le impune să facă asta. Sunt sătul să mi se tot spună că trebuie „fim toleranţi cu alte culturi”  şi deci trebuie să lăsăm Arabia Saudită şi alte ţări arabe să îşi   folosească banii din petrol ca să finanţeze moschei şi şcoli islamice care   răspândesc ura contra ne-musulmanilor în Australia, Noua Zeelandă, Regatul  Unit, SUA şi Canada. Şi asta în timp ce nimeni care trăieşte în Arabia  Saudită sau alte ţări arabe nu are voie să construiască vreo biserică,   vreo sinagogă sau vreo şcoală religioasă, care să înveţe lumea despre   dragoste şi toleranţă.... Sunt sătul să mi se tot spună să îmi reduc standardul de viaţă, pentru ca  astfel să lupt împotriva Încălzirii Globale, pe care nimeni n-arevoie să  o dezbată. Sunt sătul să mi se tot spună că consumatorii de droguri sunt de fapt bolnavi şi că trebuie să îi ajut să se trateze şi să plătesc pentru stricăciunile pe care le fac.Oare cumva, vreun bau-bau uriaş i-a înghesuit pe o alee întunecoasă, le-a îndesat praf de cocaină pe nasşi  le-a înfipt vreun ac în venă, în timp ce ei tot luptau să se opună? Sunt sătul să tot aud de atleţi, artişti şi politicieni bogaţi din toate  părţile, care vorbesc de greşelile lor inocente, de greşelile lor stupide, de greşelile lor din tinereţe, când de fapt toţi ştim că singura lor  greşeală a fost că au fost prinşi asupra faptului. Sunt sătul de oamenii  care cred că au drept la orice, fie ei bogaţi sau săraci.
Sunt într-adevăr sătul de oamenii care nu-şi asumă responsabilitatea pentru vieţile şi acţiunile lor. Sunt sătul să îi ascult cum învinovăţesc   Guvenul, sau discriminările, sau orice altceva, pentru problemele lor. Sunt de asemena sătul să văd tineri şi tinere, adolescenţi sau abia trecuţi de 20 de ani, care se „împodobesc” cu tatuaje şi piercinguri,  retezându-şi singuri şansele să fie angajaţi undeva şi apoi cerşind bani  de la Guvern. Da, sunt sătul. Dar de asemenea sunt fericit că am 74 de ani. Fiindcă nu am să ajung să văd lumea pe care o fac oamenii ăştia. Îmi pare rău doar  pentru nepotii mei şi pentru copiii lor . Mulţumesc Domnului că-s pe drumul  către El şi nu invers. Nu există altă cale ca acest mesaj să fie larg răspândit, în afara faptului că fiecare din noi care sunt la fel de satui ca si mine, sa-l retransmita!
Aceasta este şansa ta să faci diferenţa !

Bill Cosby - unul din cei mai mari actori americani în viaţă