Cupa Municipiului Câmpina
Situat pe Valea Prahovei la confluența râurilor Prahova și Doftana într-o zonă superbă, orașul are o istorie foarte veche. Deși a fost atestat documentar la 8 ianuarie 1503 ca punct important de vamă, așezarea este mult mai veche, descoperirile arheologice din zonă merg în timp până în epoca fierului.
Localitatea are și o tradiție veche a radioului și radioamatorismului aici fiind un focar de radioamatorism încă din perioada interbelică, iar la castelul Contelui de Blome a funcționat pentru scurt timp, în 1927 prima fabrică de aparate de radio din țară. Deasemeni este orașul cu cea mai mare densitate de radioamatori pe cap de locuitor din România.
Pentru a comemora atestarea documentară a orașului, în fiecare an radioamatorii din localitate sub îndrumarea radioclubului YO9KPB, organizează în preajma zilei de 8 ianuarie concursul " Cupa Municipiului Câmpina ".
Regulamentul concursului
- Scop: Stimularea interesului și motivarea radioamatorilor recent autorizaȚi, precum și a celor care nu au statții personale în funcțiune, pentru a participa la concursurile de unde scurte.
- Data / Ore: Cea mai apropiata zi de LUNI de la atestarea documentară a localității Câmpina (8 IAN 1503). LUNI- 5 IANUARIE 2015, ÎN DOUA ETAPE : 16 - 17 și 17 - 18 UTC
- Frecvențe - Mod: 3665 – 3765 MHz / SSB și 3510 - 3560 MHz / CW, în fiecare etapă, pe segmentul de bandă menționat.
Categorii de participare
- A - Stații « Tandem » sau grupuri cu număr nelimitat de operatori
- B - Juniori cu vârsta sub 18 ani inclusiv, la data concursului
- C - Senioricu vârsta de peste 18 ani
- D - Stații din afara țării
- E - StațiiI aparținând ARMC ( As. Radioclubul Municipal Câmpina -YO9KPB )
- F - SWL
- G - SWL / Web SDR
Observații
Noțiunea de « Tandem » (alegoric) s-a introdus în ideea de a da posibilitate la cât mai mulți operatori să lucreze de la aceeași stație, mai ales celor care n-au indrăznit încă să apară în concursuri și a celor care nu au aparatură în funcțiune, sau nu au deloc. Aceștia pot lucra de la un radioclub sau de la o altă stație personală cu indicativul propriu / portabil, toți laolaltă alcătuind o echipa « tandem » al cărei nume, este recomandat să fie sub formă alegorică. Exemple din edițiile anterioare : « Ciocoii vechi și noi », « Cei trei cu mușchii tari », Ali Baba și cei 7 pitici », « Stan & Stan fară Bran », «Ţapul cu 3 iede », »Melcii turbați » etc. Nu este permis ca un singur operator să lucreze cu mai multe indicative.
- Controale: RS - RST plus cifra din indicativ plus vârsta împlinită la data concursului, iar senioarele YL, XYL pot transmite, în loc de vârsta : ØØ ( zero zero ) iar junioarele vor transmite vârsta reală. Nu se transmite abrevierea județului.
- Punctaj: stațiile de la cat. B (juniori) acordă 2pct. în SSB si 4 pct. în CW. Celelalte categorii acordă un punct, respectiv 2 puncte. Nu esxistă multiplicator.
- Scor: Suma punctelor din ambele etape. La categoria “tandem” scorul este suma punctelor de la toți cei care-l alcătuiesc.
- Premii: Cupa se va acorda stației sau « tandemului » cu cel mai mare scor. Primii 10 clasați la fiecare categorie vor primi diplome printate iar toți ceilalți primesc diplome pe suport electronic.
- Premii speciale: surprize și diplome se vor acorda pentru :
- Grupul cu cei mai mulți operatori
- Cel mai amuzant nume de « tandem »
- Cel mai tânăr operator
- Cel mai vârstnic operator
- YL - ul si XYL - ul cu punctaj maxim
- Cel mai mare punctaj exclusiv CW
- Cel mai mare punctaj exclusiv SSB
- Cel mai mare puctaj QRP / CW, QRP / SSB, QRP / mixt
- Notă: întrucât cei de peste hotare de la mare distanță, nu pot recepționa stațiile românești în banda de 80 m, la orele de desfășurare a concursului, dar ar dori să fie eventual « spectatori » ( SWL ) venim cu următoarea provocare : Folosind internetul se pot asculta benzile de radioamatori intrând pe WebSDR.org mai precis pe serverul din YO3 a lui YO3GGX - Dan la adresa http://websdr.yo3ggx.ro:8765/ . Pentru promovarea radioamatorismului pot participa cu recepții și persoane care nu sunt radioamatori (rude ,cunoștințe,prieteni) Și aceștia vor primi diplome.
- Fișele de participare: se trimit până la 25 ianuarie 2015, în format electronic TEXT, DOC, EXCEL, CBR la adresa : yo9kpb@yahoo.com, iar pe hârtie la YO9IF- Lucian Băleanu, Calea Doftanei 10, bl. C, sc B, ap. 2 Câmpina / PH cod. 105600 Tel : 0724.100203