duminică, 19 februarie 2012

23


Karl Koch alias Hagbard Celine

"Nimic nu este real, totul este permis"
. O sinistra cugetare a societatilor secrete, avand originea in doctrina grupului Iluminati si care a influentat definitiv viata unui tanar german si a prietenilor lui transformand-ul in unul din cei mai mari hackeri ai lumii.


Karl Koch alias Hagbard Celine

Nascut in Hanovra, in timpul scolii a fost masiv influentat de cartea The Illuminatus Trilogy de Robert Anton Wilson si Robert Shea. In afara poreclei preluata de la personajul principal al cartii, Hagbar Celine si-a intitulat primul computer, un Commodore 64, "FUCKUP" ("First Universal Cybernetic-Kinetic Ultra-Micro Programmer") similar cu cel din roman. Apoi, obsedat de organizatiile secrete si de cifra oculta 23, alaturi de prietenii sai au inceput o activitate intensa de hacking, datele secrete obtinute vanzandu-le KGB-ului. Datorita ingeniozitatii acestora, au reusit penetrarea unor sisteme militare americane si ale C.I.A. performanta deosebita tinand seama ca in mijlocul anilor '80 cam totul se facea "from scratch".



Filmul 23

Istoria este lunga si poate fi gasita in cateva pagini pe NET sau in filmul 23. De stiut ca hackerul german este autorul Calului Troian si alaturi de amicii sai, realizatoirii primului Brute Forcer si a primului dictionar de Atack, testate pe un calculator Atari. Un alt roman de aventuri, este modul cum a fost capturat, fiind depistat intamplator de un astronom american care a anuntat autoritatile, intreaga istorie putand fi vazuta in reportajul "The KGB, the Computer and me".


The KGB, the Computer, and Me (Complete)

Sfarsitul a fost la fel de misterios coincidenta sau nu, a decedat in 23 mai 1989 in imprejurari ce au ramas o enigma, teoria sinuciderii fiind demontata cu vreo 20 de ani mai tarziu cand a fost avansata posibila executie de catre KGB sau unul din serviciile secrete germane. Oricum va ramane definitiv in istoria hacking-ului si o legenda inca vie mai putin cunoscuta, in lumea celor care mai cred inca in libertatea informatiei.