duminică, 19 februarie 2012

23


Karl Koch alias Hagbard Celine

"Nimic nu este real, totul este permis"
. O sinistra cugetare a societatilor secrete, avand originea in doctrina grupului Iluminati si care a influentat definitiv viata unui tanar german si a prietenilor lui transformand-ul in unul din cei mai mari hackeri ai lumii.


Karl Koch alias Hagbard Celine

Nascut in Hanovra, in timpul scolii a fost masiv influentat de cartea The Illuminatus Trilogy de Robert Anton Wilson si Robert Shea. In afara poreclei preluata de la personajul principal al cartii, Hagbar Celine si-a intitulat primul computer, un Commodore 64, "FUCKUP" ("First Universal Cybernetic-Kinetic Ultra-Micro Programmer") similar cu cel din roman. Apoi, obsedat de organizatiile secrete si de cifra oculta 23, alaturi de prietenii sai au inceput o activitate intensa de hacking, datele secrete obtinute vanzandu-le KGB-ului. Datorita ingeniozitatii acestora, au reusit penetrarea unor sisteme militare americane si ale C.I.A. performanta deosebita tinand seama ca in mijlocul anilor '80 cam totul se facea "from scratch".



Filmul 23

Istoria este lunga si poate fi gasita in cateva pagini pe NET sau in filmul 23. De stiut ca hackerul german este autorul Calului Troian si alaturi de amicii sai, realizatoirii primului Brute Forcer si a primului dictionar de Atack, testate pe un calculator Atari. Un alt roman de aventuri, este modul cum a fost capturat, fiind depistat intamplator de un astronom american care a anuntat autoritatile, intreaga istorie putand fi vazuta in reportajul "The KGB, the Computer and me".


The KGB, the Computer, and Me (Complete)

Sfarsitul a fost la fel de misterios coincidenta sau nu, a decedat in 23 mai 1989 in imprejurari ce au ramas o enigma, teoria sinuciderii fiind demontata cu vreo 20 de ani mai tarziu cand a fost avansata posibila executie de catre KGB sau unul din serviciile secrete germane. Oricum va ramane definitiv in istoria hacking-ului si o legenda inca vie mai putin cunoscuta, in lumea celor care mai cred inca in libertatea informatiei.




joi, 16 februarie 2012

Goliat


Goliat

Primul nanosatelit romanesc, Goliat a ajuns in sfarsit pe orbita. Lansarea, programata initial pentru anul 2009, a fost amanata de mai multe ori datorita problemelor aparute la constructia rachetei Vega si a avut loc pe 13 februarie 2012 din Guyana franceza.


Goliat

Satelitul detine o camera foto digitala pentru luare de imagini si doua experimente stiintifice:
  • Ciclop- camera digitala
  • Dose-N -determinarea radiatiilor de pe orbita
  • SAMIS- detectia nicrometeoritilor
Datele stiintifice cat si imaginile sunt transmise in banda S 2,4 Ghz, pentru radioamatori fiind interesant doar receptia balizei acestuia in banda de 70 cm.
  • Frecventa de lucru 437.485 plus, ± efectul Dopller.
  • Modulatie AFSK
  • 1200 bps protocol AX25.
In cazul de sus se vor folosi sistemele de receptie radiopachet clasice.
  • Frecventa de lucru 437.485 plus, ± efectul Dopller
  • Modul CW - telegrafie
  • Viteza 20 wpm

Datele de receptie pot fi incarcate pe pagina de web a acestuia.

Trecerea la orbita nr.3

Pentru a vedea traiectoria satelitului, puteti folosi un program specializat, Gpredict spre exemplu sau online la N2YO.
Link-uri:




luni, 13 februarie 2012

Vega

Racheta purtatoare VEGA

 

Vettore Europeo di Generazione Avanzata sau Racheta purtatoare Europeana de Generatie Avansata, este noua racheta a ESA, viitorul caraus al batranului continent pentru misiuni spatiale. Prima lansare a avut loc astazi pe 13 februarie 2012 de la spatioportul din Korou,Guiana Franceza incepand cu ora 10:00 UTC.

Vega in asteptarea lansarii

 

Incarcatura primara consista din noua sateliti, doi italieni  LARES si ALMASAT alaturi de alti sapte picosateliti construiti de catre universitati printre care si Goliat, primul satelit romanesc. 


Momentul lansarii

 Lansarea a fost transmisa live putand fi vizionata de catre oricine, momentele cele mai spectaculoase fiind cel al desprinderii rachetei de rampa si ridicarea pe orbita cat si momentul in care cei 9 sateliti au fost eliberati in spatiu. Noul vector este un succes si atat dimensiunile mici cat si pretul de cost ii asigura in acest moment intaietatea in fata concurentilor.